T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Mustafa Dörtçelik İlkokulu

Sözümüz Özümüzdür eTwinning Projesi

Okulumuz 2/A sınıf öğretmeni Aysun ÜNAL ŞADAK ve öğrencilerinin yer aldığı  " Sözümüz Özümüzdür " eTwinning projesi çalışmalarına başladı.

Türkiye ve Azerbaycan ortaklığında kadim Türk kültürünü tanıma ve tanıtma amacıyla Sözümüz Özümüzdür projesi kuruldu. Proje kapsamında Türkiye ve Azerbaycan halkının günlük hayatında yer edinmiş kültürel öge Türkülerimizi karşılıklı olarak tanımak ve yeni nesillere aktarmak için çeşitli etkinlikler yapıp sergileyeceğiz. Toplumunun özelliklerini, tarihini, gelenek ve göreneklerini en güzel şekilde yansıtan türkülerimizi öğrencilerimize sevdirmek ve aktarmak için Sözümüz Özümüzdür projesini kurduk.

Sözümüz Özümüzdür projesiyle öğrencilerimiz 21. yüzyıl yaşam becerileri edinip hem kendilerini keşfetmeleri hem de teknolojiyi doğru kullanmaları sağlanacaktır. Çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarını kullanarak, eğlenerek öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

 

Öğrencileri farklı aktiviteler yapmasını ve iş birliği içinde çalışmayı öğrenecekler. Başka okullardaki çocuklarla ortak çalışmalar yapıp bilgi alışverişinde bulunmaları, düşüncelerini özgürce ifade edebilme ve özgüven duygusu kazanmaları amaçlanmaktadır. Projemiz mart ayında başlayıp mayıs sonunda sona erecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.05.2023 - Güncelleme: 21.02.2024 15:33 - Görüntülenme: 94
  Beğen | 0  kişi beğendi